Om Kontorsgården

Läs upp sidans innehåll

Vi på Kontorsgården är glada över att kunna erbjuda dig en unik möjlighet att förverkliga dina professionella ambitioner i en inspirerande arbetsmiljö mitt i hjärtat av Vellinge.

Vårt uppdrag är att skapa en produktiv och bekväm arbetsplats där du kan blomstra och växa. Vi förstår att det är viktigt att trivas på jobbet, och därför har vi noggrant utformat våra kontorsplatser för att möta dina behov och önskemål.

Tillgång till konferensrum

Vi vet hur viktiga möten och presentationer är för affärsframgång. Därför har vi försett våra kontorshyresgäster med tillgång till moderna konferensrum, utrustade med den senaste tekniken.

Gemensamma ytor i café och lounge

Ibland kan de bästa idéerna uppstå utanför kontorsrummet. Våra gemensamma café- och loungeytor är perfekta för avslappnade diskussioner, spontana brainstorming-sessioner och att knyta värdefulla kontakter med andra företagare i vårt levande community.

Gemenskap och coworkingmiljö

Kontorsgården är mer än bara ett kontor – vi är en gemenskap av kreativa och ambitiösa människor. Genom våra regelbundna evenemang och nätverksträffar kan du bygga starka relationer och dra nytta av det breda utbudet av kunskap och erfarenheter som finns här.

Frukostservering

Varje morgon möts du av en välkomnande atmosfär, frukostservering och gott nybryggt kaffe. Det är det perfekta sättet att kickstarta din dag och samtidigt skapa möjligheter till social interaktion och nätverkande med andra likasinnade företagare.

Vår historia på gården

Kontorsgåden är en av Vellinges äldsta kvarlevande gårdar och med denna omfamnar vi vår rika historia med stolthet och ödmjukhet. Det var i början av 1830-talet som den nuvarande huvudbyggnad stod färdig, och som nu bär vittnesbörd om en svunnen tid. Gården var ursprungligen utformad som en fyrlängad gård, komplett med en svinlänga som en del av sin charmiga ensemble.

 

Året 1952 var ett ödesår för gården som nyligen hade förvärvats av familjen Wellsten, då östra, södra och västra längorna ödelades av en förödande brand som bröt ut. Brandens ursprung förblev ett mysterium, men det misstänks att gnistor från skrotstenen kunde ha orsakat branden som snabbt spridit sig till halmtaken. Trots denna prövning stod boningshuset orubbat och starkt. Där efter påbörjades en omfattande återuppbyggnad av gården. Denna gång valde man att omforma gården till en trelängad struktur, där den södra delen aldrig återuppbyggdes.

 

Genom åren har gården varit platsen för olika verksamheter och skapat en mångfald av minnen. Smidesmästare Karl-Axel Larsson fann sitt hem här och använde den södra längan för sin rörledningsverksamhet. Efter den stora branden 1952 övertog Meijer Persson Traktorservice och bensinstationen östra längan, där de erbjöd bränsleservice under varumärken som Koppartrans, senare Gulf och till sist Q8. Med tiden, när ägande skiftade, bytte bensinstationen skepnad till ett lagerutrymme som nuvarande grannen Jan Ulfshög drev.

 

1992 förvärvades gården av Vellingebostäder. Innan beslutet att bygga Kontorsgården togs, inrymdes företagshälsovård, familjeomsorgsverksamhet samt en kort period som projektkontor för ett byggföretag. Vellingebostäder skissade på olika bostadsprojekt men inget passade in med ett bevarande av huvudbyggnaden. 

 

Kontorsgårdens röda byggnad ska efterlikna känslan av en lada och där med bevara gårdens tidsepok genom att inte modernisera för mycket utvändigt. Invändigt har Kontorsgården dock alla bekvämligheter och lite till.

 

Gården i sig är så mycket mer än bara sten och trä. Den är en skattkista av minnen och berättelser, en plats där historien flätas samman med nutiden. Vi är tacksamma för att vara en del av denna berikande historia och ser fram emot att skapa nya kapitel i vår framtid.

Ditt namn*
Företag*
Din e-post*
Telefonnummer*
Skip to content